Przez ponad 4 lata udało nam się zebrać tam całkiem zacną kolekcję, która aż prosi się o degustacje! W nadchodzący czwartek nie pozostaje nam nic innego, jak tylko zaprosić Was na degustacyjny wieczór z whisky Glenfiddich, podczas którego Ambasador marki, Kuba Magnuszewski przedstawi Wam i poczęstuje Was następującymi whisky:
Glenfiddich 12, 15, 18 oraz trzy edycje z serii Experimental: IPA, Project XX oraz Fire & Cane.
Jest to spotkanie kameralne, więc pamiętajcie, że liczba osób jest ograniczona i liczy się kolejność zgłoszeń.
Zapraszamy w czwartki od 19:00!
Cena degustacji: 50 zł (płatne przy wejściu)*
Rezerwacja: wtajemniczeni@6cocktails.pl
*W cenę biletu wliczona jest degustacja wyżej wymienionych produktów oraz koktajl powitalny na bazie whisky Glenfiddich 12
Kuba „Magnus” Magnuszewski związany jest z barem od 2008 roku. Z początku szukał tylko pracy dodatkowej, ale szybko sobie uświadomił, że praca barmana zagości na dłużej w jego życiorysie – i tak dodatkowa praca stała się jego pasją oraz stylem życia. Przez lata pracy Kuba zbierał doświadczenie w warszawskich barach i restauracjach, aby w 2014 roku rozpocząć nowy rozdział i współtworzyć pierwszy w Polsce lokal speakeasy – 6 Cocktails. Przez ponad 3 lata zarządzał projektem – który poszerzał grono swoich gości poprzez serwowanie pysznych koktajli i tworzenie niespotykanej atmosfery „domówki”. Jako barman, a później menadżer baru, Kuba brać udział w wielu konkursach koktajlowych, stając się legendą na polskiej scenie barmańskiej – jako najszybszy barman w naszym kraju. Potwierdzeniem tego jest dwukrotne mistrzostwo w konkursie Bar Fight, organizowanym w Gdańsku oraz wygrana podczas International Bartender Day, który był prowadzony w barze The Roots. Jego największym sukcesem jest dwukrotne zwycięstwo w polskiej edycji Ultimate Bartender Challange organizowaną przez whisky Monkey Shoulder, gdzie w 2017 roku uzyskał najlepszy wynik na świecie wyprzedzając kilkuset barmanów z kilkudziesięciu krajów. Kuba to nie tylko świetny menadżer baru, ale również mentor i nauczyciel. Przez ostatnie lata dzielił się swoją wiedzą i pasją w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Somelierów, był wykładowcą w Bar Work Academy. Współtworzył również ogólnopolski projekt Master Craft Academy – łączący wiedzę teoretyczną, jak również praktyczną, gotową do wykorzystania w pracy za barem. Dziś kontynuuje swoją karierę, jako Ambasador szkockiej whisky Glenfiddich – edukując barmanów, właścicieli lokali oraz miłośników whisky, dzieląc się pasją do swojego ulubionego trunku.