WCStudios’20 /Warszawa/ Janusz Lemiesz Maciej Mazur Marcin Kruk
3 lutego 2020

Przyjdź na warsztaty i weź udział w 1 etapie World Class 2020!
Uwaga! Wstęp na warsztaty jest wolny ale liczba miejsc ograniczona!
Mamy tylko 60 miejsc – o uczestnictwie decyduje kolejność przyjścia.
Warsztaty poprowadzą Janusz Lemiesz, Maciej Mazur, Marcin Kruk.
Program warsztatów:
The Rule of Three – The Singleton
– Tradycja i nowoczesne podejście do Szkockiej Whisky
– Omne Trium Perfectum – wszystko co składa się z 3 części jest kompletne
– 3 składnikowe klasyczne koktajle – jak odnajdują się w dzisiejszych trendach
– 3 etapy ewolucji człowieka – Instynkt samozachowawczy, Selekcja Naturalna, Ciekawość
– 3 główne etapy produkcji Whisky – Fermentacja, Destylacja, Maturacja
– 3 etapy ewolucji barmanów – Zaspokojenie podstawowych potrzeb, Chęć rozwoju, Ciekawość
Heart of Gold – Tanqueray no.TEN
– Charles Tanqueray – dążenie do perfekcji
– Tanqueray no.TEN – pierwszy taki gin w historii
– Citrus Heart – serce Tamqueray no.TEN
– Skąd pochodzą składniki do Tanqueray no.TEN
– Jak kwasowość wpływa na smak?
– 3 zastosowania cytrusów: Balans, Podkreślanie smaków, Macerowanie
Bulleit – Rituals in Hospitality
– Hospitality – co to naprawdę jest?
– Gościnność za barem, czyli jak stworzyć niezapomniane momenty
– Team Spirit – jak stworzyć zespół, do którego goście będą chcieli wracać?
– Empatia czy traktowanie jak VIP – czyli dwa podejścia do gościnności
– The Bartender Handshake, jak małymi gestami pokazać troskę o Naszych gości
– Beer & Bulleit, oraz Bar Snacks – jak w prosty sposób zadbać o swoich gości?
– Bulleit Family
Do zobaczenia! 🙂