Ikona witryny Night4U

Sold Out – Wielki Gatsby: Bal Sylwestrowy w Vertigo

Kiedy

31.12.2019 - 01.01.2020    
20:00 - 05:00

Gdzie

Region

ENGLISH VERSION BELOW

Wielki Gatsby: Bal Sylwestrowy w Vertigo Jazz Club & Restaurant

Mamy rok 1922, okolice Nowego Yorku. Prohibicja opanowała, już wszystkie lokale w mieście. W całym tym „smutnym” czasie, jest jedna postać, której przyjęcia przyciągają gości z wielu zakątków stanu a nawet świata. Postać Wielkiego Gatsbyego, który tym razem, na nasze szczęście, zawitał do Wrocławia i zaprasza na swój bal do Vertigo. Sytuacja jest o tyle bardziej spektakularna, że wizyta zbiegła się z tą wyjątkową nocą, kiedy zrywamy ostatnią kartkę w kalendarzu z Nocą Sylwestrową.

W imieniu Naszego Gospodarza zapraszamy Państwa na wspólną zabawę. Na noc pełną niespodzianek i noworocznej rozpusty. Czarny smoking i wieczorowa suknia, razem z Państwem mogą upięknić nasz bal. Nie zapominajmy, jednak o tym, że nasz gospodarz ceni sobie również luźną nonszalancję. Zaskoczycie nas?

Na scenę zaproszony został ulubiony zespół Pana Gatsbyego – Vertigo Band. W tajemnicy możemy zdradzić, że Pan G. od zawsze ma słabość do głosu wokalistki prowadzącej zespół Pani Natalii Szczypuły.
Utwory, przy których będziecie mogli się rozerwać to znane kompozycje z ekranizacji o naszym głównym bohaterze.

Po godzinie pierwszej nad naszym parkietem opiekę obejmie DJ Marta Malinowska.

Oczywiście nie zabraknie również rarytasów naszej kuchni i „wyjątkowych” specyfików prezentowanych przez naszych barmanów.

Tego wieczoru przygotowaliśmy dla Państwa wiele atrakcji, open bar na cocktaile oraz bardzo atrakcyjną ofertę restauracyjną.

Każdy gość w ramach zakupionego biletu otrzymuje:
♦ Drink powitalny

♦ French 75

Koktajl ten pokazuje fantastyczne połączenie wina musującego oraz ginu. Lekki, orzeźwiający, idealnie gaszący pragnienie. Swoją historią sięga do lat dwudziestych minionego wieku i na stałe wpisał się w kanon sztuki barmańskiej.

Gin: Gordon’s
Sok z cytryny
Syrop cukrowy
Wino musujące

♦ Old Fashioned
“Staromodny” ma bardzo długą historię. Już w latach trzydziestych dziewiętnastego wieku z powodzeniem serwowano go w barach Nowego Jorku. W smaku mocny, wytrawno – słodki, z nutą pomarańczy w aromacie.

Bourbon: Wild Turkey 81
Syrop cukrowy
Bitters Angostura

♦ Dixieland

Autorski cocktail stanowiący wariację na znanym klasyku Pornstar Martini. Swój charakter buduje na słodyczy i kwasowości, tworząc pyszne, egzotyczne zestawienie.

Wódka infuzowana wanilią
Mus z marakui
Sok z cytryny
Syrop waniliowy

♦ New York Sour

Wariacja na temat popularnego cocktailu klasycznego – Whisky Sour. Dodatek syropu z czerwonego wina, który został sporządzony według tajnej receptury naszych barmanów nadaje mu elegancji i wytrawnego, owocowego finiszu. W strukturze gładki, kremowy.

Bourbon: Wild Turkey 81
Sok z cytryny
Syrop z czerwonego wina
Białko jajka

♦ Queens Park Swizzle

Nieco doprawione Mojito to propozycja dla tych, którzy lubują się w cocktailach dostarczających mnóstwo orzeźwienia! Drink o delikatnie ziołowym zabarwieniu i dużej objętości.

♣ Złoty rum: Bacardi Oro
Sok z cytryny
Syrop cukrowy
Bitters Angostura
Mięta

Do tego soki oraz napoje, woda, a także kawa i herbata bez ograniczeń.

Szefowa Kuchni Vertigo przygotowała również wyjątkowe menu na ten specjalny wieczór:

♣ Amuse Bouche ♣
Kawior z pstrąga serwowany na musie z dynii podany z chipsem z chili

♣ Przystawka ♣
Tatar z pieczonego buraka podany z żółtkiem z mango, świeżą rzodkiewką i mikroziołami, pieczywo z masłem ziołowym

♣ Danie główne – do wyboru ♣

Danie mięsne:
Comber z jelenia marynowany w żubrówce podany z fioletową marchewką oraz purée z dynii i sosem demi – glace z czekoladą

lub

Danie wegetariańskie:
Risotto na bulionie warzywnym i białym winie podane z rydzami, jadalnymi kasztanami, serem Grana Padano DOP, z dodatkiem mikro ziół.

♣ BUFET ♣

– Wytrawne muffinki w trzech smakach: suszony pomidor, szpinakowo – serowe, z bakłażanem
– Wytrawne babeczki w trzech smakach: suszony pomidor, z szarpanym boczkiem, z dynią
– Tatar z wędzonego łososia podany na krakersie
– Rostbef długo dojrzewający podany na purée z buraka i groszkiem wąsatym
– Flambirowane małże i krewetki w bourbonie z dodatkiem pietruszki
– Pasztet z gęsiny podany z orzechem włoskim i żurawiną
– Śledź bałtycki w dwóch odsłonach: z rodzynkami i olejem lnianym oraz z koprem włoskim i antonówką
– Sałatka z kiszonego buraka podana z antonówką, kozim serem, miodem, orzechami włoskimi i wiśniami w słodkim czerwonym winie
– Egzotyczna sałatka z ośmiornicą, mandarynką, mango i ogórkiem podana z dressingiem cytrusowo – szampańskim
– Sałatka z owczym serem, śliwką sechlońską, żurawiną, i pomidorkami koktajlowymi, podana z dressingiem orzechowym
– Deska tradycyjnych wędlin i pieczonych mięs
– Patera wyselekcjonowanych ryb z regionalnej wędzarni
– Patera serów gatunkowych
– Świeże pieczywo z lokalnej piekarni

♣ BUFET DESEROWY ♣

– Fontanna z płynną czekoladą
– Patery owoców
– Babeczki w różnych smakach
– Ciasta domowej roboty

♣ Zupa serwowana po północy w formie bufetu ♣

Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burgundzku serwowana z boczkiem, grzybami, marchewką i szalotką

Dla naszych gości przygotowaliśmy specjalne menu barowe na ten wyjątkowy wieczór:

Wódka Ostoya 0,7L w cenie 90 PLN
Whisky Dewar’s 0,7L w cenie 120 PLN
Rum Bacardi Carta Blanca / Oro / Negra 0,7L w cenie 120 PLN
Riesling Trocken / Niemcy / wino białe wytrawne w cenie 70 PLN
Connousieur Le Chaval Marin / wino białe delikatnie wytrawne w cenie 70 PLN
Moulin de Gassac Merlot / Francja / wino czerwone delikatnie wytrawne w cenie 80 PLN
Trisquel Syrah / Chile / wino czerwone wytrawne w cenie 80 PLN

Bilety w cenach:
I pula – 420 zł / osoba (wczesna sprzedaż)
II pula – 470 zł / osoba (ograniczona pula)
III pula – 520 zł / osoba

Można nabyć jedynie drogą mailową: rezerwacje@vertigojazz.pl
W tytule maila prosimy wpisać: Bal Sylwestrowy w Vertigo.

ENGLISH

The Great Gatsby: New Year’s Eve Ball at the Vertigo Jazz Club & Restaurant

It is 1922, we are close to the New York. Prohibition has already mastered all the premises in the city. In all this „sad” time, there is one character whose parties attract guests from many parts of the state and even the world. The character of the Great Gatsby, who this time, fortunately, came to Wroclaw and invites You to his ball at Vertigo. The situation is all the more spectacular because the visit coincided with this special night, when we tear off the last card in the calendar with New Year’s Eve.

On behalf of our host we invite you to have fun together. For a night full of surprises and New Year’s debauchery. A black tuxedo and evening gown can embellish our ball with you. Let’s not forget, however, that our host also values loose nonchalance. Will you surprise us?

Mr. Gatsby’s favorite band Vertigo Band was invited to the stage. We can secretly reveal that Mr. G. has always had a weakness for the voice of the vocalist leading the band, Natalia Szczypuła.
The songs you will be able to entertain yourself with are known compositions from the film about our main character.

After one o’clock DJ Marta Malinowska will take care of our dance floor.

Of course, there will also be rarities of our kitchen and „unique” specifics presented by our bartenders.

That evening we have prepared for you many attractions, an open bar for cocktails and a very attractive restaurant offer.

As part of the purchased ticket, each guest receives:
♦ Welcome drink

♦ French 75

This cocktail shows a fantastic combination of sparkling wine and gin. Light, refreshing, perfectly quenching thirst. Its history dates back to the 1920s and has permanently entered the canon of bartending art.

Gin: Gordon’s
Lemon juice
Sugar syrup
Sparkling wine

♦ Old Fashioned
„Old-fashioned” has a very long history. Already in the thirties of the nineteenth century, it was successfully served in New York bars. The taste is strong, dry and sweet, with a hint of orange in the aroma.

Bourbon: Wild Turkey 81
Sugar syrup
Bitters Angostura

♦ Dixieland

An original cocktail which is a variation on the well-known classic Pornstar Martini. He builds his character on sweetness and sourness, creating a delicious, exotic combination.

Vodka infused with vanilla
Passion fruit mousse
Lemon juice
Vanilla Syrup

♦ New York Sour

A variation on the popular classic cocktail – Whiskey Sour. The addition of red wine syrup, which was made according to the secret recipe of our bartenders, gives it elegance and a dry, fruity finish. Smooth and creamy structure.

Bourbon: Wild Turkey 81
Lemon juice
Red wine syrup
Egg white

♦ Queens Park Swizzle

A bit spiced Mojito is an offer for those who like cocktails that provide plenty of refreshment! A drink with a slightly herbal color and a large volume.

♣ Golden rum: Bacardi Oro
Lemon juice
Sugar syrup
Bitters Angostura
Mint

Plus juices and drinks, water, as well as coffee and tea without restrictions.

Our Chef has also prepared a unique menu for this special evening:

♣ Amuse Bouche ♣
Trout caviar served on a pumpkin mousse with a chilli chip

♣ Attachment ♣
Baked beetroot tartare served with mango yolk, fresh radish and micro-herbs, bread with herb butter

♣ Main course – choose from ♣

Meat dish:
Deer saddle marinated in bison grass served with purple carrot and pumpkin purée and demi sauce – glace with chocolate

or

Vegetarian dish:
Risotto on vegetable broth and white wine served with chowder, edible chestnuts, Grana Padano DOP cheese, with the addition of micro herbs.

♣ BUFFET ♣

– Dry muffins in three flavors: dried tomato, spinach and cheese, with eggplant
– Dry muffins in three flavors: dried tomato, with pulled bacon, and pumpkin
– Smoked salmon tartare served on a cracker
– Roast beef maturing for a long time served on beetroot purée and mustache peas
– Flambéed mussels and shrimps in bourbon with parsley
– Goose pate served with walnuts and cranberries
– Baltic herring in two versions: with raisins and linseed oil as well as with fennel and antonówka
– Sour beetroot salad served with antonówka, goat cheese, honey, walnuts and cherries in sweet red wine
– Exotic salad with octopus, mandarin, mango and cucumber served with citrus-champagne dressing
– Salad with sheep’s cheese, sechlum plum, cranberry, and cherry tomatoes, served with nut dressing
– A board of traditional cold cuts and roasted meats
– A platter of selected fish from a regional smokehouse
– A platter of quality cheeses
– Fresh bread from a local bakery

♣ DESSERT BUFFET ♣

– A fountain with liquid chocolate
– Fruit plates
– Cupcakes in different flavors
– Homemade cakes

♣ Soup served after midnight in the form of buffet ♣

Boeuf Bourguignon, or burgundy beef served with bacon, mushrooms, carrots and shallots

We have prepared a special bar menu for this special evening for our guests:

Ostoya vodka 0.7L for 90 PLN
Dewar’s 0.7L whiskey for PLN 120
Rum Bacardi Carta Blanca / Oro / Negra 0.7L for 120 PLN
Riesling Trocken / Germany / dry white wine for PLN 70
Connousieur Le Chaval Marin / slightly dry white wine for PLN 70
Moulin de Gassac Merlot / France / delicately dry red wine for PLN 80
Trisquel Syrah / Chile / dry red wine for PLN 80

Tickets at prices:
1st pool – PLN 420 / person (early sale)
II pool – 470 PLN / person (limited pool)
III pool – PLN 520 / person

Can be purchased only by email: rezerwacje@vertigojazz.pl
In the title of the e-mail, please write: New Year’s Eve Ball in Vertigo.

Wyjdź z wersji mobilnej